Orzon – Érzelmi intelligencia és kommunikáció fejlesztő kártyajáték

9 500 Ft

Egy kártya, ami aktivizálja a résztvevőket, amit sokféleképpen használhattok különböző csoportokban, iskolai osztályokban, vagy akár a családban is.

Segítségével fejleszthető az érzelmi intelligencia, az önreflexió, a kommunikáció, az együttműködés és a kreativitás gyerekeknél és felnőtteknél egyaránt. Megkönnyíti az aktuális vagy egy múltbeli helyzethez kapcsolódó érzelmeink felismerését, kifejezését és használatával gyakorlatot szerezhetnek a résztvevők mások érzelmeinek testtartásból, mimikából való beazonosításában.

Lehetőséget ad, hogy önmagukra és a másikra is figyeljenek, ezzel előmozdítja az elmélyülést, az elfogadást, a kapcsolódást magukhoz és a társaikhoz is. Használata keretet ad a bennük zajló folyamatok megértéséhez.

A kártya hátoldalára csoportalakításra alkalmas és együttműködési feladatként is működő képek kerültek.

Készleten

Leírás

Miért éri meg megvenni az Orzon kártyát?

 • Élénk színei magukhoz vonzzák a tekintetet és aktivitásra késztetnek.
 • Nagyobb mérete lehetővé teszi, hogy csoportos feladatoknál is jól látható legyen.
 • Egyéni foglalkozásokon, fejlesztéseken és csoportban is jól használható.
 • Gyerek és felnőtt csoportoknál, iskolai, és otthoni környezetben is jól működik.
 • Néhány játék/feladat rövid leírását megtalálhatod a kártya dobozában.
 • A játékleírásokat kibővített formában e-mailben is mellékeljük, kiegészítve néhány újabb gyakorlattal.
 • A csoportos és egyéni gyakorlatokat, játékokat workshopon is megismerheted, kipróbálhatod.

A kártyáról:

A 48 kártyán 48 érzelem jelenik meg Orzon az oroszlán arcán, testén, mozdulatain. A háttér különböző színei egy-egy érzelemcsoportot fognak össze, melyeken belül fokozatok, árnyalatok jelennek meg. Egy csoporton belül az alacsonyabb számozású lapok az enyhébb, a magasabb számú lapok az erősebb érzelmeket fejezik ki. A csoportok: sárga–öröm, kék–szomorúság, piros–düh, lila–félelem, zöld–undor, elutasítás. A kártyákat úgy tervezték, hogy a leggyakoribb érzelmek jelenjenek meg rajtuk. Nem nevezték meg az érzéseket, hogy mindenki a saját szavaival fejezhesse ki a képekhez kapcsolódó érzelmeket, megadva azt a szabadságot, hogy ugyanaz a kép mindenkinek mást és mást jelenthet. A kártyák hátoldala meglepetést rejt, úgy alakítottuk ki, hogy csoportalakításra, kirakóként és együttműködési feladatokhoz is használható. A nyolc különböző hátoldallal izgalmas módon tudunk 2-8 fős csoportokat alkotni az azonos vagy az egymáshoz kapcsolódó képek alapján. A csillagösvények összeillesztésével akár a 48 lapon áthaladó, összefüggő útvonalat kapunk. A csillagösvények közös megalkotása, különböző feltételek mellett a csoport számára együttműködést igénylő feladat. A megalkotott csillagösvény hullámzása eszünkbe juttathatja az érzelmeink változását, hullámzását. Az Orzon kártya mindkét oldala matt fóliázott, így ellenállóbb a ráfröccsenő folyadéknak és az ujjlenyomatokat is le lehet törölni egy puha nedves ronggyal.

Az Orzon kártya sokféleképpen használható:

 1. Jégtörőként, beszélgetések indításához
 2. Érzelmek és igények felismeréséhez, kifejezéséhez
 3. Hangulatjelzőként
 4. Egyes érzéscsoportok mélyebb megismeréséhez
 5. Problémás helyzetekben a megoldások kereséséhez
 6. Kreatív, történet alkotó feladatokhoz
 7. Kirakóként
 8. Pár és csoportalakítóként
 9. Együttműködési feladatként
 10. Kártyajátékként

Kinek ajánljuk?Orzon oroszlán

 • Érzelmi intelligencia, önismeret, kommunikáció, kreativitás, együttműködés fejlesztéssel foglalkozó szakembereknek
 • Trénereknek
 • Coachoknak
 • Pedagógusoknak
 • Szülőknek
 • Szociális munkásoknak
 • Mentoroknak
 • Gyerek csoportok vezetőinek
 • Egyéb segítő szakembereknek

Orzonról

Orzon egy magával ragadó oroszlán, aki beszélgetésre, játékra hív gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Könnyű megbarátkozni vele. Orzon egy különleges oroszlán, akit sokféle hatás ér, hétköznapi és szokatlan dolgok történnek vele, és ezekben a helyzetekben megosztja velünk az érzelmeit. Orzonról sokan gondolják, hogy egy erős, bátor oroszlán és sohasem fél. Pedig valójában néha ő is megijed, elszomorodik, máskor dühös lesz, időnként pedig elégedett, vidám, vagy éppen ugrabugrál örömében. Van hogy reggel vidáman ébred, majd elszomorodik, mert nem kezdheti a kedvenc tevékenységével a napot, aztán felkelti valami az érdeklődését, kíváncsi lesz és boldogan merül bele a felfedezésbe, és persze bosszús lesz, ha abba kell hagynia, de mindig talál valami módot, hogy megnyugodjon és kitalálja mit tehet azért, hogy egy kicsit jobban érezze magát. Pontosan úgy, mint bármelyikünk. Orzon segítségével könnyebb a saját érzéseinkről, igényeinkről beszélni, és még a célok kitűzésében, a megoldások megtalálásában is segítségünkre lesz.

További információk

Tömeg0,21 kg
Méretek13,2 × 9,2 × 2,3 cm
Fejlesztők

A kártyát Téglásy Zsuzsa (e.v.) tervezte, a játékokat, gyakorlatokat Lukács Anikó (e.v.) állította össze.

Lapok száma

48

Játékok száma

20

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Orzon – Érzelmi intelligencia és kommunikáció fejlesztő kártyajáték” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…